Een intensere wildlife ervaring opdoen tijdens uw tijd in Tanzania?
Neem dan deel aan de optionele 3-daagse Serengeti excursie!

Dag 1 (dag 16 van de tour)
Serengeti National park
Serengeti giraf

De Serengeti is het meest bekend om de jaarlijkse migratie, wanneer meer dan een miljoen gnoes en ongeveer 200.000 zebra’s ten zuiden van de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlakten stromen voor de korte regenval in oktober en november, en dan wervelend naar het westen en noorden na de lange regen in april, mei en juni.

Hoewel de migratie sterk afhankelijk is van de regen en het bekijken van het spektakel niet kan worden gegarandeerd, zullen we het grootste deel van onze tijd in de Serengeti doorbrengen op zoek naar de verschillende diersoorten die de vlakte bezoeken.

Na een korte briefing bij de accommodatie in Arusha, vertrekken we in 4×4 safarivoertuigen en vertrekken we naar het Serengeti National Park, genieten van onze eerste gamedrive als we ‘s middags binnenkomen en onze weg naar ons kamp maken.

Dag 2 (dag 17 van de tour)
Serengeti National park
serengeti leeuwen

Onze route vandaag hangt af van de locatie van de wilde dieren en de waarnemingen, maar we brengen de hele dag door op safari in de Serengeti!

Afgezien van de jaarlijkse migratie, is de Serengeti ook de thuisbasis van de “big five”, en er wordt beweerd dat de Serengeti de thuisbasis is van de grootste populatie leeuwen van Afrika.

Dag 3 (dag 18 van de tour)
Ngorongoro Crater excursie
Serengeti Ngorongoro

Vandaag verkennen we nog meer van de Serengeti en gaan we op weg naar de beroemde Ngorongoro-krater.

We rijden naar de bodem van de krater, waar we proberen zoveel mogelijk dieren te zien.

Dag 4 (dag 19 van de tour)
Arusha
Seregeti olifanten

We pakken vroeg in en verlaten ons kamp om te genieten van onze laatste gamedrive in het Ngorongoro-gebied terwijl we onze weg naar de uitgang maken.

We zullen Arusha vroeg in de avond bereiken, waar we ons zullen herenigen met onze gidsen en de andere gasten.

Belangrijke informatie m.b.t. de Serengeti excursie

De kosten van het optionele Serengeti excursiepakket zijn niet inbegrepen in de tourprijs.
De kosten voor deelname aan de campingexcursie van 3 nachten (4 dagen) bedragen R15.800 (ongeveer € 1001,-) per persoon. Dit tarief is gebaseerd op een reservering van minimaal 4 gasten.
Om de beschikbaarheid van deze optionele activiteit te garanderen, vragen we u om deze activiteit vooraf te boeken, gelijktijdig met het boeken van uw reis.

De optionele Serengeti-excursie wordt uitgevoerd campingexcursie. Ook als u een accommodatie-tour heeft geboekt, wordt de Serengeti-excursie uitgevoerd als kampeer excursie. Er zal een slaapzak aangeboden worden welke u kunt huren voor $20,-. Wanneer u deelneemt aan een kampeertour, dient u uw eigen slaapzak mee te nemen. Zorg ervoor dat u uw reiskussen inpakt, deze wordt niet meegeleverd.
U overnacht in 2 persoonstenten op een comfortabel matras.

De Serengeti-excursie wordt uitgevoerd in 4×4 safarivoertuigen om de uitdagende paden in het park aan te kunnen.
De adventure-truck en de bemanning (en collega-gasten die de excursie niet hebben gekocht) zullen in de stad Karatu blijven en het standaard programma volgen.
Voor deze excursie pakt u een kleine rugzak in met daarin alleen de spullen die u voor de komende 3 dagen nodig hebt. Uw bagage en spullen die u niet meeneemt, zullen in de locker van de truck worden opgesloten.

De campings die we bezoeken zijn volledig in handen van het Tanzania National Parks bestuur. Jaarlijks bezoeken meer dan 90.000 toeristen het Serengeti National Park. Deze voorzieningen worden helaas niet voldoende onderhouden door het parkbestuur. We hebben geprobeerd onze diensten aan te bieden om de situatie te verbeteren, maar dit werd helaas niet geaccepteerd. We vragen u dan ook om open van geest te zijn tijdens uw bezoek aan de sanitaire voorzieningen in het park. Zorg dat u uw eigen vochtige doekjes en toiletpapier meeneemt.

Wanneer u alleen reist geldt de eenpersoonstoeslag niet voor deze excursie. Het is mogelijk dat u een tent deelt met een andere single reiziger uit uw groep.

Terug naar het reisoverzicht

Klik hier voor de
VERTREKDATA

Voor vragen of boekingen, mail ons:
info@mooiafrika.nl

* Door koerswijzigingen kunnen de Euro prijzen fluctueren.
De hiernaast vermelde € prijs is geldig in week 1 2020.
Kijk voor de huidige koerswisseling op www.xe.com