Wat zijn avontuurlijke groepsreizen?

Avontuurlijke groepsreizen, zijn voor mensen die van het leven houden en die het willen omarmen met passie. We richten ons op de bevolking, bijzondere plaatsen, de natuur met haar grote verscheidenheid aan dieren en het avontuur dat Afrika te bieden heeft.
Wanneer je deelneemt aan één van onze reizen, kun je simpelweg genieten van je tijd in Afrika zonder je druk te hoeven maken over maaltijden, accommodatie of de complexe logistiek van een avontuurlijke vakantie.
Gedurende de reis verwachten we een actieve en positieve instelling van de reizigers, die bereid zijn hun aandeel te nemen in de verscheidene dagelijkse activiteiten. Actief deelnemen is wat het verschil maakt tussen een leuke trip en een onvergetelijke reis. Met de juiste instelling kunnen we garanderen dat reizigers het meest uit hun Afrika ervaring zullen krijgen!
Alle avontuurlijke groepsreizen zijn ‘off the beaten track’ en brengen je niet langs de standaard toeristische route, en veel van de bezochte gebieden hebben niet de infrastructuur die de gemiddelde toerist gewend is.
De route kan soms afwijken van het plan door verscheidene factoren waar we onderweg mee te maken kunnen krijgen. Vertragingen en onverwachte gebeurtenissen horen erbij en zijn vaak een mooie toevoeging aan jouw echte Afrikaanse belevenis.
Bereid je voor op een ervaring die je een leven lang bij zal blijven. Afrika is onvoorspelbaar, dus neem je gevoel voor humor mee, want er staan je gegarandeerd verrassingen te wachten. Dat is wat Afrika charmant maakt… Wij zullen je de weg laten zien!

Wie nemen er deel aan een groepsreis?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 18 mensen, van verschillende nationaliteiten en leeftijden. De meeste passagiers komen uit Australië, Nieuw Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord- en Zuid Amerika. Hoewel er vaak paren en vriendengroepen zijn die de reis samen boeken, komen er ook erg veel reizigers alleen en er is meestal een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen.

Wie is geschikt om deel te nemen aan een avontuurlijke groepsreis?

Avontuurlijke tours trekken vaak een bepaalde leeftijdsgroep aan. De ervaring heeft ons geleerd, dat onze kampeerreizen ongeschikt zijn voor de meerderheid van de reizigers buiten de groep van 16-55 jaar. We staan wel een bepaald aantal mensen toe boven de 55 op onze trips, omdat leeftijd een ‘state of mind’ is. We geloven dat het er om gaat dat je instelling belangrijk is evenals een goede motivatie en dat heeft geen leeftijdsgrens. Onder de 16 jaar ben je meer dan welkom op één van onze familie tours.
Op onze accommodatie reizen heten we iedereen van harte welkom die de juiste instelling heeft! Maar als je ouder bent dan 65 hebben we een brief nodig van een medisch arts waarin staat dat je fit genoeg bent om de extreme omstandigheden in Afrika aan te kunnen.
Geschikt zijn voor onze trips gaat niet alleen om een goede fysieke gezondheid; het gaat ook om de bekwaamheid om je aan te passen – of je nu tot je ellebogen in de modder staat om een zinkende vrachtwagen te redden, of de dichtstbijzijnde boom moet beklimmen omdat er een kudde buffels aankomt – verwacht het onverwachte!

Wat zijn optionele activiteiten?

Wat is inclusief, wat niet en waarom?
Laten we eerlijk zijn, er bestaat niet zoiets als een ‘ all-inclusive tour’, er zijn altijd extra activiteiten waar je aan deel kunt nemen. We geven je de optie om de tour aan je eigen budget aan te passen: je betaald niet voor activiteiten die je eigenlijk niet wilt doen. Je hoeft dus geen extra activiteiten te doen omdat de  tour operator heeft besloten dat ze leuk zijn om te doen. We geven je het echte Afrika: avontuur, dieren en exotische locaties. De omgeving, geuren en smaken. Je hoeft niet meer uit te geven dan de prijs van de reis, een eventueel diner, drankjes en een souvenir. De rest kies je zelf.

Optionele Activiteiten zitten niet bij de prijs inbegrepen om drie simpele redenen:
•    Niet iedereen kan zich veroorloven om ze allemaal te doen
•    Niet iedereen wil ze allemaal doen! (Het heeft geen nut om je uit een vliegtuig te gooien als je hoogtevrees hebt.)
•    We laten de uitvoering en veiligheid van onze reizen over aan de mensen die dit het beste kunnen. We brengen je naar de professionals en laten hen voor je zorgen terwijl jij je avontuur beleeft!
Alle optionele activiteiten betaal je tijdens de reis. De meeste dienen betaald te worden in US dollars – dit is omdat veel Afrikaanse munteenheden instabiel zijn en voor onvoorziene prijs veranderingen zorgen door de lokale operators.
Een overzicht van de optionele activiteiten, is per reis beschikbaar. Vraag ons ernaar.

Gidsen op onze avontuurlijke groepsreizen

Al onze tours worden begeleid met een minimum van 2 gidsen die zijn geregistreerd bij FGASA  (Field Guides Association Of Southern Africa) en DEAT (Department Of Environment, Agriculture and Tourism) en hebben geldige EHBO diploma’s. Chauffeurs hebben ook hun PDP’s (Professional Drivers Permits).
De gidsen spreken Afrikaans en Engels en op enkele tours reist een Duitse vertaler mee (dit is aangegeven bij de vertrekdata).

Vervoer en uitrusting op onze avontuurlijke groepsreizen

We reizen in een truck met individuele zitplaatsen, ruime beenruimte en bagage rekken om je tijd onderweg zo comfortabel als mogelijk te maken. De truck is volledig afsluitbaar en er is een kluis voor je geld en waardevolle documenten. Een goed gevulde verbanddoos is aanwezig in geval van noodsituaties. Elke truck heeft een radio, informatief leesmateriaal, spellen, en ander recreatief materiaal om je onderweg bezig te houden. De keuken is geplaatst in de grote vakken aan de zijkant van de truck en er is een makkelijke ingang. Daarnaast heeft de truck grote omlaag schuivende ramen.
De keuken die we aan boord hebben van de truck is uitgerust met:
• Gas Fornuis
• 150 – 250 L vriezer
• Kookplaat
• Voedsel opberg ruimte
• 200L Watertank
• Koelboxen
• Voedsel voorbereidings- en wasfaciliteiten.

Jouw veiligheid en comfort zijn onze eerste prioriteit. De meeste tours leggen grote afstanden af en er word dus veel tijd in de truck besteed, nog meer reden om er zeker van te zijn dat de trucks op hun best zijn.
Alle voertuigen worden na de tour gecheckt en het apparatuur worden opnieuw gecontroleerd en getest om er zeker van te zijn dat alles perfect is voordat ze weer de weg op mogen.
Slapen onder de Afrikaanse sterrenhemel op onze speciaal ontworpen schuim matrassen, in je tweepersoons tent, met ingebouwd muggennet, is de beste manier om kamperen te ervaren. Zittend op je kampeer stoel rond het kampvuur is de beste manier om je dagelijkse avonturen te eindigen. De volledige uitrusting is sterk, duurzaam en kan de geweldige Afrikaanse open lucht aan.

Visum

Voor de meeste landen in Afrika heb je een visum nodig.
Voor welk land is afhankelijk van je eigen nationaliteit.

Meer informatie of welke visums je nodig hebt en hoe ze te verkrijgen kun je vinden op: www.visum.nl
Je kunt via deze website ook je visums aanvragen.

Ook kun je contact opnemen met de betreffende ambassades. Hieronder volgt een overzicht:

Ambassade van Kenia in Den Haag: www.kenyaembassy.nl
Ambassade van Tanzania in Den Haag: www.tanzaniaembassy.nl
Het eiland Zanzibar is onderdeel van Tanzania. Hier is geen apart visum voor nodig.
Ambassade van Zambia in Brussel: http://zebru.org
Ambassade van Zimbabwe in Brussel: (+32) 2.762.58.08
Ambassade van Mozambique in België: www.embassyofmozambique.be
Toevoeging juli 2019: Het is niet meer mogelijk een paspoort in Mozambique aan de grens te verkrijgen, zonder bewijs van verblijf te overhandigen. Dit betekend dat u van iedere accommodatie waar u verblijft een document met briefhoofd dient te verkrijgen met daarop uw paspoortnummer, naam en datum van verblijf.

Ambassade van Malawi in Brussel: www.embassymalawi.be
Ambassade van Oeganda in België: +32 2 762 5825
Ambassade van Ethiopie in België: ethiopianembassy.be/en     Visum: www.evisa.gov.et

Let op: iedere reiziger is zelf verantwoordelijk voor het tijdig regelen van zijn/ haar benodigde visums.

Deze pagina is puur informatief. Bezoek de website visum.nl voor de actuele informatie of neem contact op met de ambassades.

Geld

In Zuid- en Oost-Afrika worden zowel lokale valuta’s als Amerikaanse dollars algemeen aanvaard. De wisselkoersen voor lokale valuta fluctueren echter vrij regelmatig, dus als u van plan bent om lokale valuta te gebruiken in de landen die u bezoekt, controleer dan de wisselkoers voordat u vertrekt. Een voorbeeld van een website die u kunt gebruiken om een ​​valuta tegen uw eigen valuta te controleren, is www.xe.com.

LET OP: vanaf juli 2019, wordt er in Zimbabwe alleen nog de Zimbabwaanse dollar geaccepteerd als betaalmiddel.
(voorheen kon er ook betaald worden met de ZA Rand, US dollars, Botwaanse Pula en Britse Pond)
Uitzondering worden tot op heden nog wel gemaakt voor toeristische activiteiten.

Contant geld:

Als u Amerikaanse dollars bij u hebt, zorg er dan altijd voor dat ze na 2006 zijn afgedrukt en vraag uw bank om biljetten die niet gescheurd of ernstig vervaagd zijn, omdat u dan het risico loopt dat deze niet geaccepteerd zullen worden.

Vraag uw bank om biljetten van verschillende waardes, zodat u de kleinere kunt gebruiken voor het geven van fooi of kleine aankopen op markten en de grotere voor het voldoen van rekeningen indien nodig.

Draag uw geld in een platte geldriem op uw lichaam, maar bewaar altijd een kleine hoeveelheid op een gemakkelijk toegankelijke plaats zodat u er makkelijk bij kunt.

Credit cards:

In de meeste grote Zuid- en Oost-Afrikaanse steden zijn wel creditcardfaciliteiten beschikbaar, maar er kan een toeslag geraagd worden om de faciliteit te gebruiken. Visa en MasterCard zijn de twee meest geaccepteerde creditcards in Afrika, terwijl Diners en American Express niet altijd worden geaccepteerd.
Kaarten moeten een chip en pin hebben als u van plan bent om ze te gebruiken om geld op te nemen bij geldautomaten. Zorg ervoor dat u uw bank vóór uw reis laat weten dat u uw kaart in een ander land gaat gebruiken, omdat deze de toegang tot uw kaart kan blokkeren als ze niet weten dat u op reis bent.

Geldautomaten:

Met pin-passen is het in de meeste gevallen mogelijk om lokale valuta op te nemen bij aankomst in een nieuw land. De passen moet voorzien zijn van een chip en een pincode. Het bedrag dat u opneemt, is afhankelijk van hoe lang u in het land verblijft en waar u uw geld aan wilt besteden terwijl u er bent.

Belangrijk: via telebankieren dient u aan te geven/ toestemming te geven, in welk land u uw pas gaat gebruiken. Doe dit voor vertrek om problemen te voorkomen.

Straatverkopers:

Bij aankomst in verschillende landen, kunt u straatverkopers tegenkomen, die u zullen aanbieden om uw US $ ‘s in te ruilen voor een gunstiger koers dan de banken. Laat u echter niet verleiden om dit te doen, het is het risico en het gedoe niet waard en het is geen goede gewoonte om je buitenlandse valuta te tonen.

Valuta per land

Zuid-Afrika:

De Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) is de lokale valuta die in dit land wordt gebruikt. Creditcards worden algemeen aanvaard en pinautomaten zijn beschikbaar in alle steden, ook de kleinere steden. Geen enkele andere internationale valuta wordt snel geaccepteerd.

Lesotho:

De Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) wordt geaccepteerd in Lesotho, maar het kan zijn dat u wisselgeld ontvangt in de lokale munteenheid van Lesotho, Maloti (M). Je kunt Maloti niet gebruiken als je eenmaal in Zuid-Afrika bent, dus probeer je Maloti te gebruiken terwijl je in Lesotho bent. Geen enkele andere internationale valuta wordt snel geaccepteerd.

Swaziland:

De Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) wordt geaccepteerd in Swaziland, dus het is niet nodig om hier de lokale valuta op te nemen. Zorg er wel voor dat u ZAR contant bij u heeft wanneer u naar Swaziland reist. In de meeste gevallen worden creditcards geaccepteerd. Geen enkele andere internationale valuta wordt snel geaccepteerd.

Namibië:

De Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) wordt geaccepteerd in Namibië en is 1: 1 voor de Namibische dollar (N $). U kunt dus beide valuta gebruiken. Geen enkele andere internationale valuta wordt snel geaccepteerd. Creditcards worden algemeen geaccepteerd in Namibië, maar in afgelegen gebieden kunnen ze moeite hebben met de verbinding. Maestro en Electron Debit-kaarten worden ook algemeen geaccepteerd.

Botswana:

US $ en de lokale valuta Pula (BWP) worden geaccepteerd in Botswana. In de meeste gevallen worden creditcards geaccepteerd, evenals debetkaarten, maar het is het beste om altijd US $ bij u te hebben voor het geval de technologie faalt.

Mozambique:

De lokale valuta van Mozambique is Metical en u kunt lokale valuta opnemen in grote steden bij geldautomaten. De Zuid Afrikaanse Rand (ZAR) wordt ook breed geaccepteerd in delen van Mozambique. Visa Credit Cards worden algemeen geaccepteerd, maar Master Cards worden mogelijk niet altijd geaccepteerd. U kunt bij de meeste banken Amerikaanse dollars wisselen zonder commissie te betalen.

Zimbabwe:

De US $, Botswana Pula en Zuid-Afrikaanse Rand worden geaccepteerd in Zimbabwe omdat ze niet langer hun eigen lokale valuta hebben. Onlangs zijn de Chinese Yuan, de Indiase Roepie, de Japanse Yen en de Australische Dollar ook als wettig betaalmiddel geaccepteerd in Zimbabwe. Geldautomaten in Victoria Falls geven US $ s uit, maar niet alle internationale kaarten worden geaccepteerd. Visa Credit Cards en Barclays-accounts worden het meest geaccepteerd.

Zambia:

De lokale valuta Kwacha (ZMK) wordt geaccepteerd in Zambia, hoewel U soms ook prijzen tegen zult komen die vermeld zijn in US $. Cash kan worden ingewisseld bij wisselkantoren in de grotere steden en de meerderheid van hen heeft geldautomaten die Visa-kaarten accepteren.

Malawi:

De lokale munteenheid is de Kwacha (MK), en er zijn een aantal kantoren voor buitenlandse valuta waar u indien nodig US $ s kunt wisselen. De grote steden hebben geldautomaten waar u lokale valuta kunt opnemen – er is vaak een maximale limiet van hoeveel u per transactie kunt opnemen. Creditcardacceptatie is niet altijd gegarandeerd, dus neem contant geld mee.

Tanzania:

De beste valuta om te hebben in dit land is de US $ in een mix van grote en kleine coupures en een Visa of Master-kaart om geld op te nemen bij geldautomaten. Geldautomaten zijn echter niet altijd 100% betrouwbaar en kunnen van tijd tot tijd buiten werking zijn. Creditcards worden niet breed geaccepteerd en kunnen grote commissies bevatten die in rekening kunnen worden gebracht. Het is mogelijk om geld te wisselen op buitenlandse wisselkantoren.

Kenia:

De beste valuta om te hebben in dit land is de US $ in een mix van grote en kleine coupures en een Visa of Master-kaart om geld op te nemen bij geldautomaten. Barclays heeft de meest betrouwbare machines voor internationale opnames. Creditcards worden steeds algemener geaccepteerd, maar het is verstandig om voorzichtig te zijn met het gebruik van een creditcard, want fraude is iets om op te letten. Het is mogelijk om geld te wisselen op buitenlandse wisselkantoren.

Oeganda:

De Oegandese Shilling (USh) en de US $ worden geaccepteerd in Oeganda en geld kan worden ingewisseld bij buitenlandse wisselkantoren. Visa-geldautomaten zijn overal beschikbaar voor geldopname en creditcards worden soms geaccepteerd. Je hebt US $ s nodig voor sommige activiteiten.

Madagascar:

US $ s en Euro’s worden algemeen aanvaard in toeristische gebieden en grote steden. Er zijn enkele geldautomaten beschikbaar in de steden, maar creditcards worden zelden geaccepteerd. De lokale valuta is Ariary (Ar) en u kunt uw contanten inwisselen bij de wisselkantoren.

Ethiopië:

De lokale Birr en de US $ worden geaccepteerd en kunnen worden ingewisseld bij de wisselkantoren. In de steden zijn enkele geldautomaten te vinden en Visa is weer de meest behulpzame kaart om te hebben. Creditcards worden niet breed geaccepteerd en als ze dat wel zijn, hebben ze over het algemeen een hoge commissie voor het gebruik ervan.

Annuleringsvoorwaarden

  • >60 Dagen: Er worden geen kosten in rekening gebracht (uitzonderingen zie hieronder)
  • 30 – 60 Dagen: 50% van de totale reissom wordt in rekening gebracht
  • 10 – 29 Dagen: 75% van de totale reissom wordt in rekening gebracht
  •  0 – 09 Dagen: 90% van de totale reissom wordt in rekening gebracht

Annulering van een geboekte reis moet schriftelijk worden gedaan en is pas van kracht wanneer hij is ontvangen en erkend door Mooi Afrika. Annuleringskosten worden toegepast volgens bovenstaande regels.

Geen annuleringskosten worden in rekening gebracht wanneer een reis meer dan 60 dagen voor vertrek wordt geannuleerd, m.u.v.:

  • Gorilla trekking permit
  • Okavango Delta uprade excursie
  • Serengeti uprade excursieDeparture (excluding the non-refundable gorilla trekking permit, Okavango Delta
    upgrade excursion and Serengeti Upgrade excursion).